כל מה שרציתם לדעת על נשירת שיער ולא העזתם לשאול

פרופסור חיים ראובני

אין ספק שהשיער שלנו יכול ללמד עלינו רבות: מבט חטוף על התספורת, צבע השיער וכד' יכולה ללמד אותנו לעיתים על אופי האדם או לכל הפחות על טעמו האישי, אולם מסתבר שמבט מעט עמוק יותר יכול ללמד אותנו גם על בריאותו במקרים רבים. לא בכדי, שיער שופע, מלא ועבה נחשב לסמל של יופי וחיוניות, בעוד ששיער דליל, יבש ופגום מסמל את ההיפך. במאמר הבא, נעסוק בהרחבה בנושא נשירת שיער והדרכים השונות לטפל בתופעה.

לחצו ליעוץ עם  פרופ' ראובני , בוגר בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה

נשירה: לא רק בגלל גנטיקה

נשירת שיער מאפיינת גברים ונשים בתקופות שונות של חייהם, כשאחת הסיבות המוכרות ביותר לתופעה הגנטיקה. עם זאת, קיימות סיבות רבות הקשורות לאורח החיים, אירועים שונים ושלל משתנים המשפיעים ברמה כזו או אחרת על חיינו, שיכולים לגרום לנשירת שיער, ללא קשר לתהליכי הזדקנות טבעיים (גם בגילאים צעירים). עבור מקרים כאלה קיימים כמה פתרונות שמציעה כיום הרפואה המערבית, כשאחת המרכזיות והאפקטיביות שבהן היא טיפול ה-PRP.

גורמים לנשירה שאיננה גנטית

  • אחד מן הגורמים המרכזיים המשפיעים על בריאות השיער ובהתאם, גם על תחום הנשירה אצל נשים וגברים היא בעיות בבלטת התריס , במערכת העיכול או תזונה לקויה. חלבונים וויטמינים, מינרלים שונים ושאר חומרים חיוניים לגוף המשפיעים באופן ישיר או עקיף על נושא הנשירה כגון ברזל, 12B, וכד' – כל אלו הם חומרים החיוניים לגוף וידועים כשמשפיעים בין היתר, גם על בריאות השיער ונטיית הנשירה.
  • גורם נוסף ונפשי המשפיע גם הוא על בריאות השיער הוא לחץ נפשי, טראומות למיניהן, עייפות, דיכאון וכד'. הקשר בין גוף לנפש מתבטא גם בתחום זה, כשאנשים הסובלים מאחד או יותר מן המצבים הללו עלולים לחוות גם נשירה זמנית או קבועה.
  • גורם שלישי המוכר כיום לנשירת השיער הינו שינויים הורמונאליים, בעיקר אצל נשים הנגרמים בזמן הריון, הנקה, לידה, התבגרות, נטילת תרופות מסוימות ועוד. שינויי הורמונאליים עלולים להשפיע גם הם על אופן נשירת השיער אצל האדם.

מתי ניגשים לטיפול?

לאור כל הסיבות שצוינו לעיל (וזכרו שיש עוד רבות נוספות), ההמלצה היא להבדק ע"י רופא עור ואז לשקול טיפול נגד נשירה כשברור שהנשירה איננה זמנית, אלא כרונית או קבועה. בכל מקרה, רצוי להיוועץ עם רופא מוסמך בנושא כדי למצוא את הטיפול היעיל ביותר והמותאם אישית למטופל\ת.

אז אילו אפשרויות עומדות בפני נשים וגברים החווים נשירת שיער? באופן כללי, הרפואה המערבית מציעה כמה סוגי טיפולים:

  • נטילת או מריחת תרופות – הכוונה היא לתרופת הפרופסיה או המינוקסידיל (המקובלות והמאושרות בקהילה הרפואית). שימוש בתרופות אלה אינו בהכרח יעיל במקרים רבים ולא מתאים לסוגים מסוימים של אוכלוסיות.
  • טיפול כירורגי – כגון השתלת שיער. מדובר בטיפול בטוח ומומלץ, שתוצאותיו נשמרות לכל אורך חיי המטופל.
  • טיפול PRP – מדובר בטיפול שאיננו קונבנציונאלי ומבוסס על הזרקת פלזמה מדם המטופל אל הקרקפת, כדי שטסיות הדם בה יסייעו לצמיחת שיער מחודשת באזורים דלילים. באופן כללי, ניתן לומר כי מדובר השיטה מומלצת, מוכרת לעולם הרפואה בעלת תופעות לוואי קלות ביותר.

מבין כלל האפשרויות שהוזכרו, ניתן לומר כי טיפול ה-PRP מומלץ ביותר, הן מצד התאמתו לסוגים שונים של אוכלוסיות (לרבות נשים וגברים) והן מצד אחוזי ההצלחה הגבוהים שלו. עם זאת, יש לציין כי הטיפול מותנה באבחנה נכונה , לאחר ביצוע בדיקת רופא, בדיקות דם וכי הוא מתאים לכל סוגי ההתקרחות.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
055-6678906

רופא עור מומחה פרופסור חיים ראובני

פרופסור חיים ראובני

פרופסור חיים ראובני מטפל בבעיות עור של ילדים ונוער ובטיפולי אסתטיים לכל הגילאים וישמח להעניק לכם מידע נוסף, לאבחן ולפתור את הבעיה הרפואית שלכם.

עובד עם חברת הביטוח דקלה וקופת חולים כללית ומאוחדת

הצהרת נגישות עסק

  1. מעלית
  2. רמפה
  3. חניה נגישה
דילוג לתוכן